Foto’s ontwikkelen in koffie

0251281_Caffenol_is_een_zelfbouw-ontwikkelaar_die_je_brouwt_van_oploskoffie__soda__vitamine_C_en_jodiumhoudend_zout.jpg
Soda oploskoffie vitamine C en jodiumhoudend zout - Ruud Smit

DOESBURG – Het is even stil geweest rondom de Doesburgse chemicaliënfotograaf Ruud Smit, maar hij heeft niet stil gezeten. Hij ontwikkelt zijn foto’s tegenwoordig namelijk in koffie. Smit haalde in 2021 de landelijke media met foto’s die gemaakt waren met kaas, om een jaar later over te stappen op cyanotypie, waarbij de fotograaf kon worden blootgesteld aan explosief kaliumferricyanide en dodelijk blauwzuurgas. Nu werkt hij dus met koffie.
Op zijn website gaat Smit dieper in op vragen over stoffen en materialen en hun lichtgevoeligheid, de overeenkomsten tussen de stoffen en de veiligheid van het gebruik. Hij doet dat in een (b)logboek met afbeeldingen, foto’s en recepten.

metruudsmit.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.