Drie films in Filmhuis Doesburg

0252410_Film2.jpg
.

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze week drie films in Het Arsenaal in Doesburg. ‘Werckmeister Harmóniák’ is woensdag 15 maart voor de laatste keer te zien om 20.00 uur. Donderdag 16 maart om 14.30 uur en zondag 19 maart om 20.00 uur draait de film ‘Wild Port of Europe’ en vrijdag 17 maart draait de film ‘The Woman King’ om 20.00 uur.

‘Werckmeister harmóniák’ speelt zich af in een Hongaars stadje. Er arriveert een circus, dat als grote attractie het opgezette skelet van een walvis heeft. Tot het circus behoort ook een duistere figuur die zich ontpopt tot een demagoog, die oproept tot revolutie. De demagogie valt in vruchtbare aarde, met als resultaat een golf van verzet, waaruit blijkt hoe dun het vernislaagje van menselijke beschaving kan zijn.
‘Wild Port of Europe’ neemt de kijker mee naar de Rotterdamse haven en de haven in Moerdijk. Het zijn niet de eerste plekken waar mensen aan denken bij het woord natuur, maar juist in deze omgeving leven veel dieren zoals zeehonden, bunzingen, kleine mantelmeeuwen, egels, patrijzen en rugstreeppadden. Ook groeien er zeldzame orchideeën. ‘Wild Port of Europe’ neemt de kijker mee in het onverwachte verhaal van deze en andere dieren die leven in het grootste en drukste havengebied van Europa.
‘The Woman King’ is een actiefilm. Het machtige West-Afrikaanse koninkrijk Dahomey, van de 17de tot de 19de eeuw gelegen in het huidige Benin, had naast een gewoon leger ook een strijdmacht die volledig uit vrouwen bestond: de Agojie, die bekend stonden om hun moed en meedogenloosheid. De film duikt in de geschiedenis van de zwarte vrouwelijke krijgers, die eerder al de inspiratiebron vormden voor het elitekorps van vrouwen uit de superheldenfilm Black Panther.

filmhuis-doesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.