Doesburg bouwt een nieuwe school in Oeganda

0251875_bouw_nieuwe_school_Kamira_ug_10.jpg
Het nieuwe schoolgebouw

DOESBURG – Een aantal Doesburgers brengt begin maart een werkbezoek in Luweero, Oeganda. Ze gaan bekijken wat er allemaal aan het einde van 2022 en begin 2023 is uitgevoerd. Dankzij de sponsoring door Doesburgers zijn er meer dan honderd zonnepanelen geínstalleerd, inclusief accu’s en ledlampen.

Door de zonnepanelen kunnen de families voor het eerst een lamp aan doen in de hutten. Ook zijn er een paar driekamerhuisjes gebouwd voor weeskinderen en is een aantal scholen gerenoveerd. Door een prachtige schenking van de wereldwinkel uit Doesburg en nog een tweetal grote schenkingen van bewoners, was het mogelijk om een school die niet meer te renoveren was te vervangen door een geheel nieuwe school. Deze school is in maart klaar. Meer dan honderd kinderen en de onderwijzers zullen hier dankbaar gebruik van gaan maken.
De bodem van het geldkistje van de stichting is helaas weer zichtbaar, meldt initiatiefnemer Henny Slokker. Door de grote uitgaven was het niet mogelijk om geld te besteden aan watertanks, rolstoelen, zaden voor de boeren en het investeren in de microkredietgroepen. Het streven van de Doesburgers is om met de microkredietgroepen kleine, overzichtelijke projecten op te starten. Dit moet ervoor zorgen dat de mensen in Oeganda niet meer afhankelijk zijn van de giften van de Doesburgers.

oeganda-doesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.