Dialooggroep Agora bestaat één jaar

0252470_Praten.jpg
.

DOESBURG – Na een oproep voor de gespreksgroep ontmoeting met verdieping, is vorig de dialooggroep Agora ontstaan. In deze groep gaan deelnemers met elkaar in gesprek door middel van de dialoog: luisteren en goede vragen stellen. De groep bestaat nu één jaar en is een succes.
Goed luisteren is cruciaal in een dialooggesprek. De dialoog blijkt voor velen een nieuwe wijze van gesprek te zijn. Het woord is over het algemeen wel bekend, maar wat het precies inhoudt en hoe je dit in de praktijk brengt, is voor velen een nieuwe ervaring. Ook binnen de Agoragroep is deze vorm van communiceren steeds weer verrassend. Deelnemers van de groep nemen de tijd om te luisteren naar het verhaal van de ander en stellen passende vragen aan de verteller. Vragen kunnen iemand op weg helpen om verder te vertellen. Iedereen bepaalt zelf de grens in wat wel of niet gedeeld wordt.
Vorig jaar vond de workshop ‘De Dialoog’ plaats. Mogelijk dat deze in het najaar weer herhaald wordt bij voldoende deelnemers.

Toos Rietman, toos.rietman@ridt.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.