Definitieve uitslag Waterschap Vallei en Veluwe

0253704_Stemmen.jpg
.

REGIO – De definitieve uitslag van Waterschap Vallei en Veluwe is bekend. BoerBurgerBeweging (BBB) komt met zes zetels nieuw binnen in het algemeen bestuur. Dat geldt ook voor de Partij voor de Dieren die met één zetel zitting gaat nemen. In het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe was het opkomstpercentage 62,2 procent.

Het centraal stembureau van het waterschap maakte de definitieve verkiezingsuitslag donderdag 23 maart bekend. Op woensdag 29 maart 2023 worden de nieuw gekozen bestuursleden in een openbare vergadering geïnstalleerd. Bijzonder is dat Jiska Taal, de 20-jarige studente International Land and Water Management, met voorkeursstemmen is gekozen. Zij heeft een zetel gekregen bij de Algemene Waterschapspartij (AWP). Hiermee heeft Waterschap Vallei en Veluwe de jongste bestuurder ooit in zijn algemeen bestuur.
Zoals gezegd is BBB de grootste partij met zes zetels. De SGP, Water Natuurlijk en ChristenUnie hebben er elk drie. VVD, CDA, PvdA en AWP voor Water, Klimaat en Natuur bezetten elk twee zetels. Voor de Partij van de Dieren is er één zetel, net als voor Lokaal Waterbeheer en 50Plus. Belang van Nederland en Ondernemend Water kregen niet voldoende stemmen voor een zetel.

vallei-veluwe.nl/verkiezingen

1 REACTIE

  1. Waar gaan de bestuurders vervolgens over stemmen? Gaat het over stemmen voor een meerderheid van de helft plus 1 of gaat het om consensus. In welke frequentie komt men bijeen?Wordt er verslag gedaan over de uitkomst? Is er een facebooksite waarop alles gecommuniceerd wordt? Heel veel vragen maar dat komt omdat jullie zo weinig communiceren
    met degenen die jullie betalen. Gaarne uw antwoord vriendelijke groet Coen Frederiks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.