Business & Shopping: Gratis WOZ-check via Grotenhuis Makelaardij

0251411_Grotenhuis_Makelaardij.jpg
Grotenhuis Makelaardij verzorgt gratis een WOZ-check

DIEREN – Grotenhuis Makelaardij in Dieren biedt hulp aan huiseigenaren die van mening zijn dat hun woning een onjuiste WOZ-waarde toegekend heeft gekregen. De makelaar kan namens de eigenaar een bezwaarschrift indienen bij de gemeente. “In praktisch alle gevallen wordt de WOZ-waarde aangepast.”

Rond deze tijd krijgt iedereen die op 1 januari huiseigenaar was de aanslag onroerendezaakbelasting door de bus. Onderdeel van deze aanslag is de waardebeschikking waarin de gemeente de waarde van de woning vermeldt zoals zij die heeft vastgesteld; de WOZ-waarde. De WOZ-waarde wordt door verschillende instanties gebruikt om belastingen of heffingen op te leggen. Denk hierbij aan de ozb, de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Ook wordt de WOZ-waarde gebruikt voor de erfbelasting, de bepaling van de maximaal redelijke huur en voor de waarde van woningen in box 3. Een onjuiste WOZ-waarde kan dus grote financiële gevolgen hebben en bezwaar maken heeft vaak zin.

“Bent u woonachtig in de gemeente Rheden, Brummen of Doesburg en bent u van mening dat uw woning een onjuiste WOZ-waarde toegekend heeft gekregen, dan kunt u ons dit laten weten”, zegt Fabian Grotenhuis, gediplomeerd WOZ-taxateur en beëdigd NVM makelaar. “Wanneer wij na een bezoek aan uw woning ook van mening zijn dat de WOZ-waarde onjuist is vastgesteld, dan kunnen wij dit namens u aan de gemeente kenbaar maken middels een bezwaarschrift. In praktisch alle gevallen wordt het beoogde resultaat bereikt en zal de WOZ-waarde aangepast worden.”
Grotenhuis adviseert niet te lang te wachten: binnen zes weken na dagtekening van de waardebeschikking dient het bezwaarschrift bij de gemeente te zijn ingediend. De afgelopen jaren bedroeg de gemiddelde aanpassing circa 35.000 euro. De jaarlijkse besparing voor de huiseigenaar lag daarmee boven de 100 euro per bezwaarschrift.

Gratis deskundigenhulp

Het laten beoordelen van de WOZ-waarde is een gratis service van het actieve Dierense makelaarskantoor. Wanneer de medewerkers van mening zijn dat de WOZ-waarde inderdaad onjuist is vastgesteld, dan zijn er aan de begeleiding van de bezwaarprocedure voor de belanghebbende geen kosten verbonden. Fabian Grotenhuis: “In het bezwaarschrift wordt de gemeente verzocht om een kostenvergoeding voor deskundigenhulp. Wanneer het bezwaarschrift ongegrond verklaard wordt, dan ontvangen wij niets. Wordt het bezwaarschrift gegrond verklaard, dan ontvangen wij een wettelijk vastgestelde deskundigenvergoeding van de gemeente.”

Grotenhuis Makelaardij is gevestigd aan de Lindelaan 12 in Dieren, 0313-450717. De makelaars is op Twitter en Facebook te vinden onder grotenhuisoz.

grotenhuismakelaardij.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.