Bouw van flexwoningen in Eerbeek van start

0253316_Woningen_Eerbeek_1.jpg
De eerste acht duplex-woningen in Eerbeek - Susanne Jansen

EERBEEK – De bouw van de 48 flexwoningen aan de Veldkant in Eerbeek is gestart. Op maandag 20 maart stonden de eerste acht woningen klaar. Uiteindelijk komen er 48 duplex-woningen op het terrein aan de Veldkant, bestemd voor Oekraïense vluchtelingen, spoedzoekers en jongeren uit Eerbeek.

De woningen mogen maximaal tien jaar op het terrein blijven staan. De eerste zestien woningen worden half april opgeleverd en in gebruik genomen door de Oekraïners die niet langer in het ABK-huis in Hall kunnen verblijven. De woningen worden compleet opgeleverd met geschilderde muren, een keuken, badkamer, toilet, bed, een tafel en stoelen. De bouw van de overige 32 woningen volgt zo snel mogelijk.

Bezwaarschriften

Tegen de bouw van de woningen waren twee bezwaarschriften ingediend. Beide bezwaarschriften zijn aangevuld met een verzoek om de opgestarte werkzaamheden stil te leggen. De voorzieningenrechter heeft op dinsdag 14 maart in een uitspraak laten weten dat de gemeente de werkzaamheden mag voortzetten. De rechter is van oordeel dat de gemeente in redelijkheid heeft kunnen besluiten de omgevingsvergunning voor deze woningen te verlenen.
Burgemeester Alex van Hedel, die vorige week namens de gemeente aanwezig was bij de hoorzitting van de voorzieningenrechter, is tevreden met de uitspraak. “De rechter onderschrijft de urgentie voor deze woningen, maar ook het zorgvuldige traject dat het gemeentebestuur heeft doorlopen,” laat Van Hedel weten. “Het gemeentebestuur realiseert zich heel goed dat de bezwaarschriftenprocedure nog loopt. Deze wordt zorgvuldig en voortvarend ter hand genomen.”
De burgemeester heeft de hoop en verwachting dat in april of mei het college een besluit kan nemen op de ingediende bezwaarschriften.

Foto: Susanne Jansen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.