Zwerfafvalbrigade vraagt om peukenzuiger

0250957_Peukenzuiger_zwerfafvalbridgade_Doesburg.JPG
Ina Timmer overhandigt 107 euro aan de gemeente en vraagt om een peukenzuiger - Hanny ten Dolle

DOESBURG – De Zwerfafvalbrigade in Doesburg heeft tijdens de kerstmarkt in de stad geld ingezameld. Dit geld is bestemd voor een peukenzuiger en werd op woensdag 15 februari, tijdens de vergadering van de commissie VROM, aangeboden aan de gemeente Doesburg.

Ina Timmer overhandigde een jampot met 107 euro aan David van Sommeren, voorzitter van de vergadering. “We willen dat het geld een aanzet is tot de aanschaf van een peukenzuiger”, aldus Timmer. Ze legde uit dat sigarettenfilters vol zitten met schadelijke stoffen, die uiteindelijk in het riool en oppervlaktewater terechtkomen. “U snapt wel dat die deeltjes schadelijk zijn voor mens en dier. Bovendien is het een heel smerig gezicht, al die peuken op straat.”
De ingezamelde 107 euro is natuurlijk niet genoeg voor de aanschaf van een peukenzuiger, maar de Zwerfafvalbrigade hoopt dat een aanzet kan zijn. Timmer opperde de mogelijkheid om samen met buurgemeenten te kijken of er mogelijkheden zijn, aangezien zo’n apparaat waarschijnlijk niet dagelijks nodig is.
Van Sommeren nam de pot met geld aan. Hij bedankte de brigade en beloofde te zorgen dat het geld op de juiste plek komt. “We zullen de verdere ontwikkelingen samen met het college afwachten”, zei hij.

Foto: Hanny ten Dolle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.