Vikingen in Doesburg

0250279_Bijl.jpg
.

DOESBURG – De Stichting Doesburgse Hanzefeesten is trots om dit jaar weer het bekende Hanzefeest te mogen organiseren. Dit jaar wordt op zaterdag 10 juni de historische binnenstad van Doesburg van 11.00 tot 18.00 uur omgetoverd tot een middeleeuws festijn met allerlei activiteiten. Thema is dit jaar ‘Vikingen’.
De organisatie is al druk bezig met het inhuren van acts, het maken van nieuwe kostuums, het organiseren van de middeleeuwse markt en de uitwerking van leuke ideeën. Er komt een divers aanbod van straattheater, muziek, marktstalletjes met oude ambachten, kampementen en natuurlijk vele honderden figuranten die rondlopen in middeleeuwse kleding.
Daarnaast besteden het Hanzebestuur en de gemeente Doesburg in 2023 veel aandacht aan 800 jaar Hanze. Het Hanzeverbond werd rond 1160 in het Duitse Lübeck opgericht. In de middeleeuwen werd in Doesburg flink verhandeld en Doesburg sloot zich daarom in 1447 aan bij het Hanzeverbond. Er zullen diverse activiteiten op sociaal, educatief en cultureel gebied plaatsvinden met het Hanzethema.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.