Puck Demmink is Rhedense voorleeskampioen

0250962_Voorleeswedstrijd_Rheden_2023.jpg
Puck Demmink is de Rhedense voorleeskampioen

DIEREN – Puck Demmink, leerlinge van basisschool De Boomgaard Zuid in Dieren, heeft de Rhedense voorleeswedstrijd gewonnen. Ze mag nu door naar de regionale finale op 15 maart in Wageningen.

De Rhedense voorleeswedstrijd werd dinsdag 14 februari gehouden in Bibliotheek Dieren. Er waren zes kandidaten, die een voor een naar voren werden gehaald en werden voorgesteld aan het publiek. Iedere kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Puck las een fragment voor uit het boek Juf Braaksel van Carry Slee. De jury bestond uit wethouder Ronald ter Hoeven van de gemeente Rheden en Jessica Verhoef van boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Zij letten vooral op uitspraak, verstaanbaarheid en het contact van de voorlezer met het publiek.

De Rhedense voorleeswedstrijd is een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Puck mag nu de gemeente Rheden vertegenwoordigen in de regionale finale, waar zij het tegen zes andere voorlezers opneemt. De winnaar van die wedstrijd gaat door naar de nationale finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.