Oprichting Doe Maar Mee Band in Eerbeek

0249393_Persbericht_doe_maar_mee_band.jpg
.

EERBEEK – Stichting KIEMM (Kinderen In Eerbeek Maken Muziek) verzorgt sinds 2012 het muziekonderwijs voor leerlingen uit groep 6 van alle basisscholen in Eerbeek. Dit jaar hebben de initiatiefnemers besloten om een volgende stap te zetten, namelijk met de oprichting van de Doe Maar Mee Band.

In de afgelopen jaren hebben bijna duizend kinderen in Eerbeek kennis gemaakt met blaasmuziek. Onder leiding van professionele muziekdocenten kregen de leerlingen ongeveer tien muzieklessen en sloten zij deze periode af met een optreden met alle deelnemers in sporthal De Bhoele.
Naast het bevorderen van muziekonderwijs in groep 6 was er ook een samenwerking tussen muziekvereniging Eendracht en Stichting Welzijn Brummen (SWB). SWB heeft ook diverse initiatieven genomen om het muziekonderwijs te bevorderen op de basisscholen, zoals met de organisatie van Kunst & Kidz. Eendracht en SWB hebben besloten om hun krachten nog meer te bundelen, samen met andere muziekverenigingen binnen de gemeente Brummen.

Doe Maar Mee Band

Na tien jaar is het tijd om het concept van KIEMM iets aan te passen, maar het doel blijft hetzelfde. Elk kind krijgt muziek in de klas. SWB, de muziekverenigingen en de deelnemende basisscholen sluiten zich aan bij het landelijke initiatief ‘Doe maar Mee Band’. De kinderen op de deelnemende basisscholen in Eerbeek krijgen blaasinstrumenten van Eendracht te leen en de organisatie van de lessen in de klas liggen bij SWB. Alle landelijke deelnemers oefenen dezelfde muziek op school en op 24 maart is het afsluitende concert. De jeugdleden van de muziekverenigingen sluiten zich hierbij aan en vormen met elkaar een grote Doe Maar Mee Band.

Blazersklassen voor volwassen

Naast de focus op muziekonderwijs voor kinderen, heeft Eendracht ook blazersklassen opgericht speciaal voor volwassenen. In slechts tien weken tijd leren volwassen hoe zij op een instrument moeten blazen en om samen te spelen in een orkest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.