Onderscheiding van Velpse Dansmarieke gestolen

0250021_Missende_onderscheiding_edt.jpg
De gestolen onderscheiding - C.V. de Narrenkap

VELP – Op zaterdagmiddag 4 februari bracht Prinses Renate de 1ste van Stichting Iseldonk uit Ulft een bezoek aan de Dansmarieke op de Vlashof in Velp, waar zij de DansMarieke een onderscheiding heeft overhandigd. Renate heeft destijds model gestaan voor het beeld, dat tijdens het 44-jarig jubileum in 1994 door de Velpse Carnavalsvereniging de Narrenkap werd geschonken aan de gemeente Rheden.
Slechts enkele uren na het onderscheiden is een delegatie van de Narrenkap naar de Dansmarieke gegaan om foto’s te maken en de onderscheiding veilig te stellen. De Dansmarieke is al vaker slachtoffer geweest van diefstal en vandalisme. Helaas was het plezier van de onderscheiding maar van korte duur. Iemand was CV de Narrenkap helaas al voor en heeft de door Prinses Renate omgehangen onderscheiding meegenomen.
De onderscheiding heeft weinig materiële waarde, maar is voor de vereniging wel van grote sentimentele waarde. De vereniging zou het zeer op prijs stellen als zij de onderscheiding weer terug krijgt. De onderscheiding mag op IJsselstraat 33 in Velp in de brievenbus gedaan worden.

Foto: CV de Narrenkap

De gestolen onderscheiding
Prinses Renate bij het beeld van de Dansmarieke in Velp

Meer foto's

Prinses Renate bij de Velpse Dansmarieke - CV de Narrenkap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.