Nieuwe Rhedenaar Ammar al Mashairi

0250813_Ammar_al_Mashairi_klein.jpg
Nieuwe Rhedenaar Ammar al Mashairi - Marc Pluim

RHEDEN – De gemeente Rheden publiceert dit jaar wekelijks op vrijdag op het jubileumaccount Rheden450 op Facebook en Instagram een portretje van een ‘Nieuwe Rhedenaar’. Dit alles in het kader van het jubileumjaar waarin wordt gevierd dat Rheden en Velp 450 jaar geleden samen verder gingen als één gemeente. Onlangs was het de beurt aan Ammar al Mashairi uit Jemen.

Ammar al Mashairi deed zaken in Djedda, Saoedi-Arabië. Tot Mohammed bin Salman aan de macht kwam, zijn huis verwoestte en zijn leven ruïneerde. Al Mashairi vluchtte naar Duitsland, waar hij drie jaar lang werkte voor Amazon, tot zijn asielaanvraag werd geweigerd. Twee maanden geleden diende hij in Nederland een aanvraag in en sinds ruim een maand wacht hij op een boot in Dieren de uitkomst af. Hier mag hij gedurende het half jaar dat de asielprocedure duurt, niet werken of een opleiding volgen.
Ammars leven bestaat op dit moment uit eten, slapen en sporten. Op zondag kan hij naar boksles. Hij sport twee keer per dag, want anders wordt hij gek. In Duitsland was hij gewend om hard te werken. Hij is dan ook maar wat blij met initiatieven als de gratis (kick)boksles die Plix Gym en Incluzio organiseren.

Er worden nog meer ‘Nieuwe Rhedenaren’ gezocht voor dit project. Schrijfster Marjon Weijzen zoekt mensen uit alle zeven dorpen van de gemeente Rheden en moedigt vooral jongeren aan om zich aan te melden. Dit kan via marjon@weijzen.nl of 06-27061942.

Foto: Marc Pluim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.