Nieuwe Hanzemuurschildering in Doesburg

0249342_Muurschildering_Doesburg.jpg
v.l.n.r. Els Goedings Paul Staarink Stan Hillenaar en Roosmarijn ten Hoopen - Harry van den Broek

DOESBURG – Aan de Kosterstraat in Doesburg is een ‘Hanzemuurschildering’ met daarop een Hanzetafereel onthuld. Deze muurschildering is onderdeel van zeven muurschilderingen die gerealiseerd zijn van uit het Interreg-programma ‘Grensoverschrijdende samenwerking: Hanzesteden – toen en nu’. Op de schildering zijn een man en vrouw zichtbaar, die handelswaar zoals zeezout, Hanzebier, Doesburgse mosterd en Doesburgse moppen ruilen.
Naast wethouder Stan Hillenaar waren ook Paul Staarink en zijn partner Els Goedings bij de onthulling aanwezig. De voorouders van Paul Staarink zijn ‘Staarink warenhuis’ begonnen in het pand waarop de schildering nu te zien is. Het heette toen nog de ‘Kleine Bazaar’ en deze naam is nog altijd te zien op de gevel van het pand waar nu AMI Kappers gevestigd is. Voor het ontwerp werden lokale experts geraadpleegd. Vervolgens is het geplaatst door kunstenaar Roosmarijn ten Hoopen van De Strakke Hand.

Foto: Harry van den Broek

bezoekdoesburg.nl/hanzemuurschildering

Foto: Van links naar rechts: Els Goedings, Paul Staarink, Stan Hillenaar en Roosmarijn ten Hoopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.