Nieuwe bomen op De Hogenenk

0249896_BrummenBoomplantdagGvdP9.jpg
Er wordt hard gewerkt op de Hogenenk - Gerrit van de Pol

BRUMMEN – Een groep vrijwilligers van stichting Het Anker heeft zaterdag 4 februari de handen uit de mouwen gestoken op de Hogenenk in Brummen. Samen hebben zij een flink aantal jonge bomen in de grond gezet. De Hogenenk is een authentiek stuk landschap met beken, poelen en vruchtbare grond. Afgelopen jaren heeft Het Anker hier een halve hectare houtwal en vogelbosje geplant. Deze winter is er bijna 100 meter houtwal bijgekomen.
Om de gevolgen van klimaatverandering en biodiversiteitsverlies op te vangen, moeten er biljoenen bomen worden bijgeplant. Het Anker wil hier een bijdrage aan leveren en daarom is er dit weekend dus flink gewerkt. Er zijn ruim 25 streekeigen soorten gekozen die bijdragen aan het kleinschalig, gevarieerd agrarisch landschap.

Foto: Gerrit van de Pol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.