Nieuw bestuur Stichting Centrum Belang Doesburg

0249595_Doesburg_centrum.JPG
.

DOESBURG – Tijdens de nieuwjaarsborrel van de Stichting Centrum Belang Doesburg (SCBD) heeft het nieuwe bestuur zich voorgesteld aan de ondernemers van het centrum. Jelle Koning en Yolanda Goppel, respectievelijk voorzitter en penningmeester, vormen het nieuwe bestuur van de stichting.

Sinds de oprichting van de stichting in 2015, is in de loop der jaren veel veranderd. Naast een aantal wijzigingen is ook een aantal bestuurlijke contacten verwaterd, waardoor hier met een kritische blik naar gekeken moest worden. Het vorige bestuur heeft zich het afgelopen jaar ingespannen om de organisatie te professionaliseren en tegelijkertijd haar formele doelstellingen scherp tegen het licht gehouden. Zo is gekeken naar de oorspronkelijke doelstellingen van de stichting en welke doelen wel en niet haalbaar zijn.
De conclusie was dat een aantal onderdelen van de opdracht die de stichting vanuit de gemeente heeft gekregen, onuitvoerbaar is voor een organisatie die draait op vrijwilligers zegt voorzitter Jelle Koning. “Het gaat hier onder andere om de leegstand in Doesburg.” De stichting is van mening dat dit een onderwerp is waar iemand permanent mee bezig moet zijn, op een professionele manier. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met verschillende pandeigenaren met ieder hun eigen agenda en belang, wat het voor de vrijwilligers een te grote taak maakt. De gemeente heeft toegezegd om dit nu centraal op te pakken.

Economie in Doesburg

SCBD gaat zich vanaf nu op haar kerntaak richten, namelijk het versterken van de economie van het centrum van Doesburg. Belangrijkste taken zijn het verdelen van het subsidiebudget over de vele activiteiten die ieder jaar weer in het historisch centrum plaatsvinden en tevens het promoten van deze activiteiten. “Dit gaat plaatsvinden in samenwerking met werkgroepen en met ondersteuning van de gemeente” aldus Koning. De agenda begint zich te vullen met evenementen zoals het Fashion Event #Doesmooi, de aftrap van het Hanzejaar en een markt met kwalitatieve streekproducten. Het komende jaar wordt gebruikt om de nieuwe koers verder te formaliseren, inclusief de bijbehorende afspraken met de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.