Lezing over herstel Reuversweerd

0250300_Vergaderen2.jpg
.

BRUMMEN – Tijdens de jaarvergadering van Dorpsraad Brummen op woensdag 22 februari geeft Fred Jansen een lezing over de voortgang van het herstel van Reuversweerd. Ruim vier jaar wordt er inmiddels gewerkt aan de revitalisering van deze historische buitenplaats in Cortenoever. Het landhuis, dat dateert uit 1840, staat al sinds 1945 leeg. Daarnaast herbergt het landgoed ook rijksmonument ’t Oude Huys uit 1760 en de gemeentelijke monumenten Oranjerie en tuinmanswoning.
Met veel respect voor het verleden gaat de komende jaren het herstel verder. Ook staan herstel van het park, tuin, bos en waterpartijen en de restauratie van de Oranjerie en de historische ankerschuur en paardenschuur op de planning. De overbodig geworden veestallen, die in de jaren 50 zijn bijgebouwd, worden gesloopt. Dit neemt zeker nog een aantal jaren in beslag. Daarna heeft Jansen een maatschappelijke doelstelling op het oog.
De vergadering start om 20.00 uur bij Plein 5 en gaat naast de lezing ook over het financieel jaarverslag en een activiteitenoverzicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.