Lezing door kunsthistoricus Clim Wijnands

0250870_Lezing_Clim_Wijnands_24_februari_2023_afbeelding.jpg
.

VELP – Op vrijdag 24 februari geeft historicus Clim Wijnands een lezing bij Ons Raadhuis in Velp. Hij vertelt over de persoon El Greco. Doménikos Theotokópoulos was een van de meest uitzonderlijke schilders van de zestiende eeuw. Hij vertrok in 1577 naar het Spaanse Toledo, waar hij uitgroeide tot de meest gewilde kunstenaar van de stad en bekend kwam te staan als El Greco. Hij wist de beeldtaal van zijn geboortestreek Kreta te vermengen met Venetiaanse kleur, Romeinse grandeur en Spaanse mystiek om zo tot een unieke stijl te komen. Uiteindelijk waren het moderne kunstenaars zoals Picasso en Duitse expressionisten die in El Greco een geestelijk vader zagen en had zijn werk vier eeuwen na zijn dood grote invloed op de ontwikkeling van moderne kunst. De lezing begint om 11.15 en duurt tot 12.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.