Leerlingen ronden cursus ‘Red jezelf in het zwembad’ succesvol af

0249358_Red_jezelf_in_het_zwembad.JPG
Geslaagd voor de cursus 'Red jezelf in het zwembad'

VELP – Leerlingen van groep 7 van basisschool De Arnhorst in Velp hebben de cursus ‘Red jezelf in het zwembad’ succesvol afgesloten. Na afloop van de laatste les op donderdag 26 januari ontvingen alle leerlingen in het Biljoenbad een certificaat van sportwethouder Ronald ter Hoeven van de gemeente Rheden.

Twee weken lang hebben de leerlingen met veel plezier deelgenomen aan de cursus, die bestond uit drie onderdelen: red jezelf, red elkaar en survival zwemmen. ‘Red jezelf in het zwembad’ zit dit jaar voor het eerst in het keuzemenu dat Sport in Rheden aanbiedt aan alle basisscholen in de gemeente Rheden. “Het is heel belangrijk dat kinderen na het halen van een diploma blijven zwemmen. Het doel van deze lessen is dat kinderen die de basisschool verlaten voldoende kennis en vaardigheden beschikken om zichzelf, maar ook een vriendje, te kunnen redden in het water”, zegt wethouder Ronald ter Hoeven.
Het enthousiasme spatte eraf bij de leerlingen, zelfs de juf heeft meegedaan. Volgend schooljaar doet zij graag weer mee met haar nieuwe klas, meldt de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.