Isis is de nieuwe voorleeskampioen van Brummen

0250030_BrummenVoorleeswedstrijdGvdP-44.jpg
Burgemeester Alex van Hedel en winnares Isis van de Pol - Gerrit van de Pol

BRUMMEN – Zaterdag 4 februari was een spannende dag bij de Bibliotheek in Brummen. Maar liefst negen basisschoolleerlingen probeerden de titel ‘Voorleeskampioen Brummen’ in de wacht te slepen. De winst ging naar Isis van de Pol.

Tijdens de jaarlijks terugkerende Nationale Voorleeswedstrijden proberen basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 Voorleeskampioen van hun gemeente te worden. Dit jaar is een speciale editie, het is namelijk de 30e keer dat De Nationale Voorleeswedstrijd wordt gehouden. De leerlingen kiezen zelf uit welk kinderboek een stukje wordt voorgelezen. De winnaar van de lokale wedstrijd gaat door naar de regiofinale, dit jaar in Wageningen. De winnaar van de regiofinale gaat weer door naar de provinciale finale en deze winnaar gaat weer door naar de landelijke finale.

Winnaar in Brummen: Isis

Zaterdag werd de lokale wedstrijd in de gemeente Brummen gehouden. De aanwezige jury bestond uit burgemeester Alex van Hedel, dorpsdichter uit Brummen Chris Ros en Bas Steman, schrijver en één van de Ridders van Gelre. Tijdens het beoordelen werd onder andere gekeken en geluisterd naar tempowisseling, emotie en stemgebruik. Isis van de Pol van Basisschool De Spr@nkel uit Eerbeek mag zich voorleeskampioen van de gemeente Brummen noemen. Zij zal de gemeente vertegenwoordigen tijdens de regionale finale op woensdag 15 maart in Wageningen.

Foto: Gerrit van de Pol

Foto bijschrift: Burgemeester Alex van Hedel en winnares Isis van de Pol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.