Ik vind: Papierindustrie en transport grote motor voor ons welzijn

0250018_Vrachtwagens.jpg
.

Mede dankzij de papierindustrie leven wij in Eerbeek en omgeving in een economisch en welvarend papierdorp. Nog nooit werkloosheid gekend, altijd volop werk en voor bijna iedereen een riant inkomen! Ons prachtige dorp bloeit volop. Ook MKB’ers zoals de bakker, de slager, de installateur, de opticien, juwelier, speciaalzaken en supermarkt, alsmede de sportclubs, sportschool en nog vele anderen profiteren hiervan mee.
Daarom is het voor ons als Masterclub Eerbeek onverteerbaar dat er altijd weer clubjes zijn die bezwaar maken tegen de papierindustrie en transport. Wij onderschrijven dan ook volledig de visie en positieve berichtgeving over de papierindustrie die Bruno de Vries in zijn ingezonden stukken beschrijft. Hij verwoordt zo wellicht de mening van een stilzwijgende meerderheid in ons papierdorp met meer dan 10.000 inwoners. De bedrijven zelf doen er alles aan om het milieu te sparen, met daarbij tot oplossingen te komen, die perspectief bieden voor de toekomst.
Wij hebben als Masterclub Eerbeek bij FBB aan de Coldenhovenseweg van een rondleiding genoten en mede daardoor meer inzicht gekregen in het reilen en zeilen van het papier maken. Wij waren onder de indruk van hoe het bedrijf zich presenteerde als een prachtig en schoon bedrijf, waarbij het milieu geen ondergeschoven kindje bleek. Iedereen was vol lof! Geef de papierindustrie ruimte en tijd, zodat zij goede beslissingen kunnen nemen ten aan zien van de productie, de logistiek en het milieu. Dat komt uiteindelijk ook ons ten goede.
Complimenten gaan ook uit naar de transportbedrijven die straks elektrisch gaan pendelen. Alle protesten ten spijt, er is in Eerbeek geen slechte luchtkwaliteit, er komt herplant voor gerooid struikgewas en van verkeersoverlast is geen sprake wanneer er straks veilige wandel- en fietspaden worden aangelegd langs bijvoorbeeld de Loubergweg. Bovendien gaan vrachtbewegingen nooit door het Eerbeekse centrum, maar via de rondwegen.

Kees van der Veen, pensionado en ex-sportschoolhouder, en Willy van de Bergh, namens Masterclub Eerbeek

2 REACTIES

 1. Beste hr v d Veen,
  Resultaten uit het verleden garanderen niets in het heden.
  Door onseerbeekbrummen.nl is nooit betoogt dat de papierindustrie weg moet. Het moet allemaal beter en dus volledig groen. Minder verkeer ipv 30% meer. Geen uitstoot ipv wat minder door het pendel verkeer te electificeren. 500m elektrisch van de rit van 500km. Een dooie vlieg waar ik niet blij mee ben. Onze aarde roept om hulp. U spreekt van boscompensatie. Als sportschool houder hoeft u geen specialist te zijn maar een 120 jaar oud bos compenseren met twijgjes op een maisveld is een sprookje. De natuur betaald.
  Dat lukt niet meer. Tegen de tijd dat ons ecosysteem instort heeft u niets aan goede bedoelingen. Dan had het al klaar moeten zijn. Om onze aarde te redden moeten alle zeilen bij. Ook die van u.
  U bent dan ook meer dan welkom bij onseerbeekbrummen.nl

  Joost Dekkers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.