Ik vind: Is OnsEerbeekBrummen van nut?

0250893_handtekening__pen__schrijven.jpg
.

Zij voert actie tegen het LCE, te veel centrum-vrachtverkeer, luchtvervuiling, verwijdering van een stukje bos, terwijl er een herplant in wording is. Ook zegt zij dat er woningbouw-blokkade plaatsvind en de leefbaarheid wordt afgebroken.
Er zijn ook vele Eerbeekse burgers die daar géén last van hebben en zien geen afbraak van de leefbaarheid. Zij vinden het prettig wonen in ‘Papierdorp’. Zie hiervoor onder andere de ingezonden brief van de Masterclub Eerbeek. Ook zij betwijfelen of het wel zo is wat er zoal negatief over Eerbeek wordt geschreven. De papierindustrie en aanverwant zijn hier wel de gebeten hond.
Natuurlijk moet winst gemaakt worden om de duizenden personeelsleden brood op de plank te brengen. Intern is er, voor het welzijn van de papiermakers zelf, ook veel ten goede gekeerd. Realiseer je dat dat ook gepaard is gegaan met milieueisen. Dat deze bedrijven op hun handen zijn blijven zitten is niet waar. Er zijn huizen afgebroken, aan trillingen is aandacht besteed, een cellulosefabriek is vanwege milieuoverlast opgeruimd, er stroomt geen gekleurd water meer door de beek. Het droogvallen hiervan is niet te wijten aan de papierindustrie. Luchtvervuiling, geur- en geluidshinder werd/wordt (MER-controle) gereduceerd. Het centrumverkeer neemt niet toe, dat gaat via rondwegen. Er komt waarschijnlijk een waterrotonde, evenals elektrisch vervoer en er is een waterzuiverend Industriewater gekomen. Dat er zestig jaar geleden een vuilnisbelt is ontstaan, is de huidige industrie niet aan te rekenen. Door onkunde stortten particulieren vroeger óók van alles. Iedereen op het platteland had toen wel een gat gegraven waar men van alles in kieperde.
Bovenstaand schrijven maakt duidelijk dat papierproducenten en aanverwant mee willen werken om kwalijke zaken op te lossen/te voorkomen. Opmerkelijk is dat er de afgelopen tijd nogal protestschrijvers zijn die niet in Eerbeek wonen. Dat is democratisch en moet kunnen, maar hebben zij kennis van zaken? Een enkeling noemt mij een moralist. Prima! Maar Is een moralistische/zedensprekers-achtige club als ‘Ons EerbeekBrummen’ dan wél nodig? Staan sommige actievoerders niet wat teveel in de proteststand?
Bruno de Vries,
Eerbeek

1 REACTIE

  1. Moet je in Eerbeek wonen om te protesteren tegen milieuschade? Naar mijn mening heeft ieder mens de verantwoordelijkheid meegekregen om een balans te zoeken tussen leefbaarheid en welvaart en aan de bel te trekken als die balans wordt verstoord. Uw verwijt aan Ons Eerbeek Brummen, dat zij moralistisch en zedeprekerig is, valt bij mij volkomen verkeerd. Zij hebben een onderbouwde mening die niet de uwe is. Met hetzelfde gemak kunnen zij uw mening dan ook moralistisch en zedeprekerig vinden of heeft in uw ogen de hardste schreeuwer gelijk ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.