Hoorzitting over kerksluiting Doesburg

0249265_Doesburg_Martinuskerk.jpg
De Martinuskerk in Doesburg

DOESBURG – Dinsdag 31 januari kunnen parochianen van de RK parochie Sint Willibrordus hun mening geven over eventuele sluiting van de kerk. Tijdens een hoorzitting wordt een dossier opgesteld, dat ter beoordeling naar de bisschop wordt gestuurd. Hij zal besluiten de kerk al dan niet aan de eredienst te onttrekken.

In juli vorig jaar heeft het parochiebestuur van de RK parochie Sint Willibrordus besloten om de bisschop te vragen de kerken in Duiven, Doesburg en Lobith aan de eredienst te onttrekken. Daardoor blijft alleen de H. Andreaskerk in Zevenaar open in de regio Zevenaar-Duiven-Westervoort-Doesburg.
Tot de procedure die uiteindelijk leidt tot het sluiten van een kerk, hoort ook een zogenoemde hoorzitting. Tijdens een hoorzitting kunnen parochianen hun eventuele bezwaren tegen of opmerkingen over de kerksluiting naar voren brengen. Het bestuur beperkt zich bij vragen tot verduidelijking. Er vindt géén inhoudelijke discussie meer plaats, meldt het bestuur. Dat wat er gezegd wordt, wordt zo letterlijk mogelijk genotuleerd. Die tekst gaat, na goedkeuring door degene die de betreffende opmerking(en) heeft gemaakt, behoren tot het dossier dat de bisschop ter bestudering krijgt toegestuurd. Na bestudering raadpleegt de bisschop de priesterraad. Tenslotte zal hij een beslissing nemen om de kerk al dan niet aan de eredienst te onttrekken.
Tot het dossier dat aan de bisschop wordt gestuurd, behoort ook een werkplan. Op de website van de parochie is het werkplan kerksluiting terug te vinden.
De hoorzitting over de sluiting van de kerk in Doesburg vindt plaats op dinsdag 31 januari om 19.30 uur in het Atrium bij de kerk aan de Juliana van Stolberglaan. De hoorzitting over de sluiting van de kerk in Duiven vindt plaats op woensdag 1 februari om 19.30 uur in het parochiecentrum naast de kerk, ingang Kastanjelaan.

rkliemers.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.