Het Rhedens in actie voor Giro555

0250882_Giro555_Het_Rhedens.JPG
. - Susanne Jansen

DIEREN – Op woensdag 15 februari vond de landelijke actiedag voor Giro555 plaats. Tijdens deze dag werd op verschillende plekken in Nederland geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Ook op Het Rhedens in Dieren kwamen leerlingen en docenten in actie. Dit heeft maar liefst 6500 euro opgeleverd.

Vanaf 14.00 uur was er in de aula van Het Rhedens een grote markt, waar leerlingen bij verschillende kramen spullen verkochten. Het Rhedens had plaatselijke ondernemers bereid gevonden om spullen te doneren, waardoor het een mooi gevarieerd aanbod van spullen was. Van spelletjes tot keukengerei en speelgoed, alles werd aangeboden. Ouders van kinderen hadden hapjes gemaakt om te verkopen en Turks restaurant Troya stond ook met een grote kraam in de aula, waar zij diverse Turkse gerechten verkochten voor Giro555.

Activiteiten

Naast de verkoop waren er diverse activiteiten. Zo was bokser Orhan Delibaş aanwezig. Delibaş is meerdere malen uitgeroepen tot Nederlands kampioen boksen en won zilver op de Olympische Spelen van 1992. Speciaal voor de leerlingen van Het Rhedens gaf hij een boksclinic. Ook kon er gedanst worden tijdens een dansworkshop van Studio26 uit Velp.
Maar ook voor een knipbeurt konden leerlingen op woensdag bij Het Rhedens terecht. Kapper Gazi uit Dieren, in 2020 en 2022 uitgeroepen tot leukste kapper van Gelderland, was op Het Rhedens om leerlingen en leraren te voorzien van een nieuw kapsel. Zo liet meester Karel zich sponsoren om zijn bruine lokken te vervangen door een gemillimeterd kapsel. Toen hij plaatsnam in de stoel had hij al 821 euro opgehaald en ook tijdens het knippen liep dit bedrag nog op. Ook was er nog een leerling die zijn haar heeft laten millimeteren. Samen waren zij goed voor 1000 euro.
 

Andere vestigingen

Ook bij De Tender in Dieren was er aandacht voor Giro555, door middel van een collecte-pot, de verkoop van bloemen op Valentijnsdag, een lege flessen actie en het verkopen van hapjes. Op Het Rhedens Rozendaal werden koffie, thee en koeken verkocht.

Foto: Susanne Jansen
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.