GroenLinks wil meer diversiteit in straatnamen

0250928_Straatnaam_Dieren.jpg
GroenLinks wil meer diversiteit in straatnamen

GEM. RHEDEN – GroenLinks Rheden spant zich in voor meer diversiteit op het gebied van straatnamen in de gemeente. De partij vindt het beeld op de borden te eenzijdig.

Straten worden vaak naar bekende en belangrijke personen vernoemd. Een straat naar iemand vernoemen is een groots en langdurig eerbetoon. “In gemeente Rheden staan maar weinig vrouwen en mensen van kleur op de straatnaambordjes. Dat is jammer en heel eenzijdig. We dragen allemaal ons steentje bij aan de samenleving! En iedereen moet een persoonlijk voorbeeld kunnen zien”, laat raadslid Marloes van der Kolk weten. Zij ziet mogelijkheden voor meer diversiteit in de nieuwe wijken die de gemeente Rheden gaat bouwen.

GroenLinks doet een oproep aan inwoners om namen door te geven van personen die een bijdrage hebben geleverd aan de gemeente, regio, land of zelfs de wereld. “Als jij een goed verhaal hebt: laat het ons weten! Denk dus aan vrouwen, non-binaire mensen, mensen van kleur, mensen van gemengde afkomst, enzovoorts!” Van der Kolk verzamelt de namen en zal deze binnenkort aan de gemeente aanbieden. Een verhaal mailen kan tot 6 maart naar gl.fractiesecretariaat@rheden.nl of gl.m.vandekolk@rheden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.