Gereedschap krijgt een tweede leven

0249908_Gereedschap_Lions_edt.JPG
De vrijwilligers in Eibergen Bart van Zijderveld en Piet Roeland - Aart Steenbergen

GEM. BRONCKHORST – Lions Club Bronckhorst heeft voor de derde keer een vracht gebruikt gereedschap bezorgd bij het depot van de Stichting Gered Gereedschap in Eibergen. Alle handgereedschappen worden weer opgeknapt en verscheept naar Afrika.

In Afrika zijn nog veel kleinschalige opleidingsinstituten die jonge mensen een ambacht leren, maar te weinig gereedschap voorhanden hebben om ze daarmee te trainen. Op vijf locaties in de gemeente Bronckhorst staan kratten waar afgedankt gereedschap ingeleverd kan worden. Dit is bij De Tolbrug in Toldijk, de Welkoop in Vorden, Enorm in Hengelo, de Welkoop Zelhem en de Hubo in Zelhem.
De leden van de Lions Club Bronckhorst halen het daar op en brengen het centraal naar de dichtstbijzijnde werkplaats van de Stichting Gered Gereedschap in Eibergen. Bedrijven waar veel gereedschap intensief gebruikt wordt zijn ook welkom om gereedschap te doneren in de kratten. Handgereedschappen, kleine machines, naaimachines, alles is welkom. Mensen die geen tijd hebben om het gereedschap weg te brengen, kunnen contact opnemen via bronckhorst@lions.nl.

Foto: Aart Steenbergen

Foto De vrijwilligers in Eibergen, Bart van Zijderveld en Piet Roeland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.