Drie films in Filmhuis Doesburg

0251326_Film2.jpg
.

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze week drie films. Woensdag 1 maart is de film Living voor de laatste keer te zien om 20.00 uur. Donderdag 2 maart om 14.30 uur en zondag 5 maart om 20.00 uur draait de film Rose en op vrijdag 3 maart en zaterdag 8 maart draait de film Madres Paralelas, beide dagen om 20.00 uur.

Rose gaat over een groep toeristen die per bus vanuit Denemarken naar Parijs reist. Onder hen zijn twee zussen, Inger en Ellen, wier relatie op de proef zal worden gesteld. Inger woont al sinds haar adolescentie in een inrichting en heeft constant begeleiding nodig. Paniekaanvallen worden gedempt door medicatie, maar oncontroleerbare uitbarstingen en dwang- en waangedachten zijn aan de orde van de dag. Deze film, met een laagdrempelig pleidooi voor medemenselijkheiden voor net iets verder kijken dan we normaal doen, heeft ondanks alles iets weg van een feelgoodfilm.

Madres Paralelas gaat over fotografe Janis, die wordt gevraagd een portret te schieten van forensisch antropoloog Arturo. Vervolgens ontmoet ze Ana in het ziekenhuis, waar beiden op het punt staan te bevallen. De vrouwen hebben gemeen dat ze single zijn en niet bewust zwanger wilden raken. De uren voor de bevalling brengen de dames samen door waardoor ze in korte tijd een hechte band krijgen. Deze heeft een impact op hun verdere levens.

Reserveren: filmhuis-doesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.