Dichtwedstrijd bij Het Badhuis

0250955_schrijven__pen_op_papier.jpg
.

DOESBURG – Het Badhuis in Doesburg viert medio april zijn veertigjarig bestaan. In het kader van dit jubileum wordt een dichtwedstrijd uitgeschreven. Poëzie heeft al die jaren een grote rol gespeeld binnen de vereniging, die zich daarnaast al veertig jaar bezighoudt met het filmhuis, kinderfilms, DichterbijdeIJssel, HetHuisDoesburg en een programmering in de Gasthuiskerk.

Iedereen mag een gedicht schrijven en insturen. Het maakt niet uit of dit een gedicht is, puntdicht of ander rijm, als het maar te maken heeft met het Badhuis, filmhuis, de Teil, DichterbijdeIJssel, HetHuisDoesburg of een combinatie daarvan. Een driekoppige jury beoordeelt alle inzendingen en bepaalt wie de winnaar wordt van de Jan Vijn Poëzieprijs 2023. De vorig jaar overleden Jan Vijn was niet alleen Doesburgs eerste stadsdichter, maar ook bijna vijftien jaar een stuwende kracht binnen DichterbijdeIJssel, de ‘afdeling poëzie’ van Het Badhuis. Vandaar de vernoeming van de prijs.

Deelnemers sturen hun gedicht per e-mail naar fsdelange@hetnet.nl. Zij vermelden naam, adres en telefoonnummer in de e-mail zelf en voegen het gedicht apart in een bijlage toe. Zo kan het anoniem naar de juryleden worden toegestuurd. Inzenden kan tot 25 maart. Het lustrum van het Badhuis wordt gevierd op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 april. Op zaterdagavond 15 april is de poëzieavond en wordt ook de Jan Vijn Poëzieprijs uitgereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.