De Narrenkap strooit geen snoep meer tijdens carnavalsoptocht

0249715_Narrenkap_Velp_optocht_2019.jpg
De Narrenkap tijdens de optocht van 2019 - Jochem Pluim/CV de Narrenkap

VELP – Carnavalsvereniging de Narrenkap uit Velp strooit niet langer met snoep tijdens de carnavalsoptocht op zondag 19 februari. Ook tijdens de Halfvastenoptocht op zondag 19 maart wordt er niet met snoep gegooid, laat de vereniging weten.

“Wij zullen vanaf onze eigen wagens geen los snoep meer strooien, maar voorverpakte zakjes vanaf de grond uitdelen aan de bezoekers”, zegt voorzitter Mariëtte Flipse. “Het gooien van snoep is niet altijd zonder gevaar. Zeker kinderen willen nog wel eens ongeremd de weg op gaan om het snoep op te rapen en komen hierdoor dichtbij de wagens en trekkende voertuigen.”
Ook het milieu speelt een rol in dit besluit. Flipse: “Door het snoep niet meer los te gooien, maar als geheel te verpakken, verminderen we hopelijk de hoeveelheid zwerfafval na afloop van de optochten.” In 2019 is de Narrenkap al gestopt met het oplaten van heliumballonnen tijdens de kindermiddag, ook vanwege het milieu en duurzaamheid.

De Narrenkap stapt over op voorverpakte zakjes snoepgoed, maar van een algeheel verbod tijdens de optochten is op dit moment nog geen sprake. “We moedigen alle andere deelnemers aan om ons voorbeeld te volgen. Vanaf de optochten in 2024 wordt dit als onderdeel van het deelnemersreglement opgenomen en mag helemaal geen los snoep meer gestrooid worden vanaf de wagens”, aldus Flipse.

De aanmeldingen voor de Velpse optochten zijn nog steeds open en groepen die een mooie wagen of loopgroep hebben kunnen zich nog steeds inschrijven via cvdenarrenkap.nl/optocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.