Bronckhorst wil inwoners ondersteunen in gezonde keuzes

0247290_Fit.jpg
.

GEM. BRONCKHORST – Om meer inwoners te ondersteunen in het maken van gezonde keuzes, heeft de gemeente Bronckhorst nieuw lokaal gezondheidsbeleid opgesteld. Het nieuwe beleid richt zich op positieve gezondheid en preventie.

Het is een speerpunt voor de coalitie om meer aandacht te geven aan preventie en om de gezondheid van inwoners te bevorderen. Hiermee wil de gemeente bijdragen aan het welbevinden van de Bronckhorsters. De gemeente werkt hierbij op lokaal en regionaal niveau nauw samen met diverse betrokken maatschappelijke partners.
Het nieuwe beleid richt zich op positieve gezondheid en preventie. Hierbij worden vijf pijlers aangehouden: een gezonde en weerbare jeugd, vitale inwoners, Bronckhorst inclusief, samenredzaamheid in de kernen en iedereen een stevige basis. Daarbij hebben is er aandacht voor de sociale en fysieke leefomgeving en voor individueel gedrag. Het gaat om zorg, welzijnsactiviteiten en specifieke acties. Denk aan (rookvrije) buitenruimten voor bewegen en ontmoeten, opzetten van ontmoetingscentra zoals dorpskamers, uitvoering van een inclusieagenda en projecten als dementievriendelijke en regenbooggemeente, aandacht voor mantelzorgers, een divers aanbod van toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen en ga zo maar door.
Er komen jaarlijkse uitvoeringsplannen met de concrete activiteiten om in die periodes samen met inwoners, (vrijwilligers)organisaties en andere maatschappelijke partners te werken aan gezond leven.
De gemeenteraad beslist eind februari over het plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.