Bijeenkomst Burennetwerk Velp-Zuid

0249115_Vergaderen2.jpg
.

VELP – Op dinsdag 7 februari houdt het Burennetwerk Velp-Zuid de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar. Deze avond staat het onderwerp ‘Lief & Leedstraten’ centraal.

In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verlopen. Zo dragen buren bij aan het voorkomen van eenzaamheid en houden ze een extra oogje open. Extra naar elkaar omkijken gebeurt daarnaast ook tijdens vrolijke momenten, zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. Zo onstaan warme, zorgzame straten en iedereen kan meedoen.
De eerste Lief & Leedstraat is ontstaan in Rotterdam. Inmiddels zijn er meer dan 35 gemeenten in Nederland waar een Lief & Leedstraat te vinden is. Ireen van der Lem, van het initiatief Opzoomer Mee uit Rotterdam, is aanwezig om meer te vertellen over wat Lief & Leedstraten zijn, hoe Rotterdam dit heeft aangepakt en om haar praktijkervaringen te delen.
De aanvang van de presentatie is 19.00 uur bij Het Trefpunt in Velp. Iedereen is welkom, maar met name de komst van buurtbewoners uit Velp-Zuid, medewerkers van Incluzio en de sociale partners van Incluzio en Burennetwerk Velp-Zuid wordt op prijs gesteld. De entree is gratis, maar aanmelden via secretaris@burennetwerkvelpzuid.nl is gewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.