Accentverschuiving in taakverdeling wethouders

0249419_Brummen_gemeentehuis_beeld.JPG
.

GEM. BRUMMEN – De gemeente Brummen gaat de komende jaren investeren in een vruchtbare vertrouwensband tussen gemeente en partners, zoals dorps- en wijkraden, organisaties en ondernemers in de gemeente Brummen. Dit is één van de belangrijke ontwikkelsporen in het ontwikkelplan, vastgesteld door de gemeenteraad in 2021 om de gemeente Brummen klaar te maken voor de toekomst.

In het coalitieakkoord hebben Lokaal Belang, GroenLinks, PvdA en D66 aangegeven het ontwikkelplan uit te willen voeren. Hieronder valt onder andere het gebiedsgericht werken, waarbij aandacht voor het versterken van vertrouwen tussen gemeente en samenwerkingspartners, het bereiken van ‘de stille meerderheid’ en de wisselwerking en interactie die participatie met zich meebrengt centraal staan. Binnen de ambtelijke organisatie zijn twee ‘kwartiermakers’ aangesteld, Sander Bosman en Saskia van Bon. Zij gaan aan de slag om te komen tot een aanpak om gebiedsgericht werken in de gemeente Brummen vorm te geven.

Vorderingen

Bosman en Van Bon hebben de afgelopen maanden flinke vorderingen gemaakt. Een eerste concreet plan van aanpak nadert zijn voltooiing. Hierbij spelen twee of drie pilots een belangrijke rol. Het college hecht groot belang aan gebiedsgericht werken. Ook hebben burgemeester en wethouders de kwartiermakers gevraagd de Participatiewijzer onder de loep te nemen en voorstellen te doen om ook het werken met dit instrument te verbeteren. Daarom is het dringend gewenst om op het ontwikkelspoor ‘draagvlak/gebiedsgericht werken’ bestuurlijke focus te leggen.

Wijziging taakverdeling

Een tussenevaluatie over de bestuurskrachtontwikkeling en essentiële bestuurlijke aandacht voor gebiedsgericht werken en participatiebeleid, heeft geleid tot een wijziging in de taakverdeling binnen het college. Het ontwikkelspoor ‘gebiedsgericht werken’ wordt als nieuw taakgebied bij wethouder Van Klinken belegd. Om een evenwichtige taakverdeling binnen het college te behouden wordt ook ’toerisme & recreatie’ onderdeel van de taken van wethouder Van Klinken en komt het ontwikkelspoor ‘papierindustrie/Eerbeek-Loenen 2030’ in het takenpakket van wethouder Van de Graaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.