Verkenning langs bijbelverhalen

DOESBURG – Predikanten Bram Grandia en Bert Bomer starten in Doesburg met een leerhuis-groepje. Deze groep is bedoeld voor mensen die belangstelling hebben voor de kernverhalen uit de bijbel en die de weggezakte kennis over deze verhalen weer op willen halen. De bijeenkomsten worden vormgegeven rondom het boek van rabbijn Jonathan Sacks over het bijbelboek Genesis. Er wordt gebruikt gemaakt van een reader met samenvattingen van de tekst. In drie bijeenkomsten worden de verhalen gelezen over de aartsvaders en de sleutelfiguren uit het begin van het Oude Testament, over hun familieleven, hun zorgen, vreugden, hun angsten, hun vallen en opstaan, hun zoeken naar zin en naar toekomst, over hun positie in het joodse denken en geloven. Daarna gaan de deelnemers aan de groep hierover met elkaar in gesprek. Daarbij wordt de lijn gelegd naar hun eigen leven en de vragen van deze tijd.
De bijeenkomsten zijn gepland op woensdagen 15 februari, 1 en 15 maart, van 19.30 tot 21.30 uur in de vergaderunit van de Martinikerk in Doesburg. De maximale groepsgrootte is veertien personen. Bij meer aanmeldingen komt er een parallel-serie. Ieder is welkom, van welke overtuiging of kerk dan ook. Opgave kan bij bebom.buutvrij@gmail.com of 0313-410918.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.