Toneel in de Nieuwe Ruimte

0247757_fotonageslacht_edt.jpg
.

VELP – Van donderdag 12 januari tot en met vrijdag 27 januari speelt actrice Iris Heusschen de toneelvoorstelling Nageslacht in de expositielocatie van Nieuwe Ruimte aan de Oranjestraat in Velp. De voorstelling sluit aan bij de daar lopende tentoonstelling van Winston Huisman en HJIMvanGasteren.

Twee theatermakers, Iris Heusschen en Koos Dam, hebben samen een voorstelling gemaakt over geweld tegen vrouwen. In oorlogen worden verschillende wapens ingezet om de vijand te bestrijden, één van die wapens is geweld tegen vrouwen. Deze voorstelling gaat over dat geweld. Met Nageslacht wordt het leven van een vrouw geschetst die ondanks haar weerbaarheid uiteindelijk alles kwijtraakt. De voorstelling onthult stapje voor stapje wat er is gebeurd en waarom de vrouw handelt zoals ze handelt. Er wordt geen oordeel geveld, maar de toeschouwer kan zelf tot een oordeel komen. Nageslacht was de openingsvoorstelling tijdens het Orange The World-evenement in de Arnhemse schouwburg. Orange The World is een wereldwijde campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Speeldata zijn 12, 18, 19, 20, 25, 26 en 27 januari. De entree bedraagt 7,50 euro. De voorstelling begint om 20.00 uur en duurt 35 minuten. Aansluitend kan de expositie worden bezocht. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is noodzakelijk. Dat kan via telefoonnummer 06-52654572.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.