Schubert klinkt in Oude Jan Velp

0249295_Christian_Sanders_-_vrij_van_rechten.jpg
Christian Sanders

VELP – Zaterdag 4 februari om 19.30 uur is in de Oude Jan het laatste concert te beluisteren in de cyclus ‘Schubert in Vier Jaargetijden’, een initiatief van de in Velp wonende pianist Christian Sanders. Hij treedt deze avond op, samen met zijn Weense vrienden pianist Byron Yue en mezzosopraan Dina Hao. Christian Sanders speelt de laatste door Schubert gecomponeerde pianosonate, D 960 in Bes. Dina Hao zingt de liederencyclus Winterreise, een serie van 24 door Schubert getoonzette gedichten van Wilhelm Müller. Byron Yue begeleidt haar op de vleugel.

Christian Sanders, geboren in Groningen, behaalde zijn masters aan Het Utrechts Conservatorium. Hij vervolgde zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität te Wenen. Christian nam succesvol deel aan (inter)nationale concoursen en won in Wenen een prijs voor de beste interpretatie van een Schubert compositie. Inmiddels verschenen twee cd’s met zijn uitvoeringen van Sonates en Impromptus van Schubert.
Byron Yue is een Chinees-Amerikaanse pianist, fortepianist en operacoach. Na zijn afstuderen aan de Amerikaanse Weber State University vervolgde Byron zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität in Wenen. Sindsdien treedt hij op als solist en begeleidend pianist in diverse landen in Europa.
Mezzosopraan Dina Hao is geboren in China, waar zij in Peking haar studie aan conservatoria begon. Inmiddels woont Dina in Wenen en studeerde zij af aan het Franz Schubert Konservatorium met als hoofdvakken zang en piano. Als zangeres treedt ze op met liederenrecitals. Daarnaast dirigeert ze koren en speelt als pianiste in diverse kamermuziekensembles.

Het concert in de Oude Jan begint om 19.30 uur. De entree kost 15 euro, 10 euro voor houders van een Gelrepas of CJP en 5 euro voor jongeren tot 18 jaar. Kinderen mogen gratis mee. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat 6 in Velp en indien nog beschikbaar vanaf 19.00 uur bij de kerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.