Schoolkinderen dichten bundel bij elkaar

0249344_IMG4628.JPG
Anna won op de Horizon - Linda Peppelman

DOESBURG – Culturele vereniging Het Badhuis in Doesburg bestaat veertig jaar en dat was een mooie aanleiding voor projectleider kunst en cultuur Helmie Stil om een gedichtenwedstrijd te organiseren op de basisscholen in de stad. Vorige week werden de winnaars bekendgemaakt.

Alle kinderen van de Horizon, Anne Frankschool en de Wetelaar mochten meedoen. De wedstrijd werd goed voorbereid. Zo kregen alle klassen in het najaar bezoek van Naomi Montroos, schooldichter van Zutphen. Door middel van een woordenspel wist zij de kinderen te inspireren bij het maken van een eigen gedicht. En met goed resultaat, want er werden maar liefst 210 gedichten ingeleverd, allemaal rond het thema ‘bad en/of huis’.
Een jury heeft alle gedichten gelezen en beoordeeld. De jury bestond uit kinderboekenschrijver Fred Diks, bekend van Koen Kampioen en Professor S, Naomi Montroos en een vrijwilliger van het Badhuis. Zij kozen per school de tien mooiste gedichten uit, waarvan één winnaar per school.

Op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 januari bracht Helmie Stil met vrijwilligers van Het Badhuis een bezoekje aan alle drie de scholen om de winnaars bekend te maken. Per school waren dat tien kinderen, die hun gedicht terug gaan zien in een mooie dichtbundel. Deze komt in april uit, als Het Badhuis een jubileumweekend viert met allerlei activiteiten.
Daarnaast werd per school een winnaar bekendgemaakt. Op de Horizon won Anna Mühl Wijnands (9, foto) met haar gedicht ‘Zorgeloos’. Ze mocht het vanaf een krukje voordragen op het plein van de school. Op de Anne Frankschool ging de prijs naar Gunn Bali (10) met het gedicht ‘Verdriet’. Naobi Snijders (11) was met ‘Huis’ de winnaar op de Wetelaar. Ook zij lazen hun gedicht voor op het plein.

De schrijvers van de winnende gedichten zijn met hun gezin en leerkrachten uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst bij Podium Doesburg op zaterdag 15 april. Dan krijgen zij allemaal een exemplaar van de dichtbundel. Hiervoor wordt ook nog een tekenwedstrijd georganiseerd. Kinderen mogen een tekening maken bij één van de winnende gedichten. Hiervan worden dan de mooiste naast het gedicht geplaatst.

Foto: Linda Peppelman

Meer foto's

De winnaars van de Anne Frankschool
De winnares van De Wetelaar draagt haar gedicht voor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.