Opvang Oekraïners in hotel De Roskam in Rheden

0248907_Koffers.jpg
.

GEM. RHEDEN – Voormalig hotel De Roskam in Rheden wordt vanaf 1 april gebruikt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De gemeente heeft met de eigenaar een huurovereenkomst gesloten voor minimaal twee jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

De verwachting is dat het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat naar Nederland komt verder zal toenemen. Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden zegt: “Het is daarom goed dat dit voormalige hotel nu ook gebruikt kan worden voor de opvang van Oekraïners. De locatie is daar uitermate geschikt voor.”
Het voormalige hotel wordt zo gauw mogelijk geschikt gemaakt voor opvang. Zodra de huisvesting klaar is, naar verwachting half april, komen de eerste vluchtelingen. In eerste instantie gaat het om 170 vluchtelingen en dat aantal kan oplopen tot maximaal 250. In de periode dat het voormalige hotel verhuurd is, bekijken de eigenaren samen met de gemeente welke mogelijkheden er zijn om de locatie De Roskam toekomstbestendig te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.