Nieuwjaarsconcert in Beekbergen

0247679_Evert_van_veen.jpg
.

BEEKBERGEN – Op zaterdag 14 januari verzorgt Evert van de Veen een nieuwjaarsconcert op het Schilling-orgel in de Dorpskerk in Beekbergen. Evert van de Veen is sinds een paar maanden organist in de Dorpskerk van Beekbergen.

Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk in zijn woonplaats Voorthuizen, aan de Hervormde kerk (PKN) te Putten en aan de Dorpskerk te Beekbergen. Het spelen van kerkdiensten, in het bijzonder de begeleiding van de samenzang, beschouwt hij als het mooiste aspect van zijn vak. Als dirigent is hij werkzaam bij verschillende koren. Evert geeft jaarlijks vele orgelconcerten in Nederland, maar ook in het buitenland is hij geen onbekende. Zo gaf hij concerten in Duitsland, Hongarije, België en Australië.
Evert heeft voor het concert in Beekbergen een aantrekkelijk programma samengesteld. Zo kijkt hij terug naar het oude jaar met een bewerking over het lied ‘Uren, dagen, maanden, jaren’ in een bewerking van Klaas Jan Mulder. Maar hij kijkt ook vooruit naar het nieuwe jaar met bewerkingen van Feike Asma over ‘Wat de toekomst brengen moge’ en ‘Wie maar de goede God laat zorgen’. Daarnaast speelt hij ook composities van onder andere Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Georg Phillip Telemann en Bram Bruin.
Aanvang is 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur geopend. De entreeprijs bedraagt 8 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.