Nieuwe woonzorglocatie voor mensen met dementie in Brummen

0249261_Sfeerimpressie_Meidoornhuis_Brummen.jpg
Een sfeerimpressie van het Meidoornhuis in Brummen

BRUMMEN – Zorgorganisatie Dagelijks Leven is begonnen met de bouw van een kleinschalige woonzorglocatie in Brummen. In Het Meidoornhuis aan de Meidoornlaan wordt straks gespecialiseerde zorg geboden aan mensen met dementie.

“We zijn erg blij met deze mooie plek in Brummen”, vertelt Judith Bunt van Dagelijks Leven, die als opstartmanager nauw betrokken is bij de bouw van Het Meidoornhuis. “We hopen dat de maximaal 22 bewoners, die in het huis komen wonen, echt onderdeel worden van de buurt.” De nieuwe bewoners krijgen gespecialiseerde zorg en beschikken straks elk over een eigen studio. Daarnaast krijgt het huis twee huiselijk ingerichte woonkamers, een activiteitenruimte en een ruime tuin.”
Judith Bunt vertelt over de werkwijze van Het Meidoornhuis. “We gaan uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het welzijn van de bewoners staat voorop. Zo hebben we een open poort, werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle invulling van de dag en worden de maaltijden dagelijks vers bereid door onze eigen kok. Bewoners mogen altijd helpen als ze het leuk vinden om bijvoorbeeld aardappels te schillen of boontjes te doppen.” Bewoners mogen aan de slag in de tuin, boodschappen doen of een wandelingetje maken, net als thuis.

Judith Bunt, j.bunt@dagelijks-leven.nl

www.hetmeidoornhuis.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.