Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor toezicht en beheer

0248906_Natuurmonumenten_zoekt_vrijwilligers_voor_toezicht_en_natuurbeheer_-_foto_Janko_van_Beek.jpg
Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor toezicht en beheer - Natuurmonumenten, Janko van Beek

REGIO – Het vrijwilligersteam van Natuurmonumenten zoekt versterking in de regio Brummen, Hall en Empe. Er zijn twee vrijwilligers nodig voor natuurbeheer op landgoed Leusveld. Daarnaast wil Natuurmonumenten een nieuw team van tien tot vijftien vrijwillige toezichtboswachters opzetten voor de natuurgebieden Empese en Tondense Heide, landgoed Voorstonden en landgoed Leusveld.

Tijdens de weekenden en vakantieperioden staat professioneel gastheerschap van Natuurmonumenten voorop. Vanaf de vrijwilligersruimte op landgoed Voorstonden of landgoed Leusveld fietsen en wandelen de vrijwillige toezichtboswachters in tweetallen door de verschillende gebieden. Ze vertellen over het werk van Natuurmonumenten en spreken bezoekers aan wanneer zij zich niet aan de toegangsregels houden. De vrijwilligers krijgen voor de toezichtronde een elektrische fiets in bruikleen.
Voor de beheergroep op landgoed Leusveld is Natuurmonumenten op zoek naar twee extra vrijwilligers die het leuk vinden om te ondersteunen bij de beheerwerkzaamheden. Samen met andere vrijwilligers steken zij één keer per week op vrijdagochtend de handen uit de mouwen. De werkzaamheden gebeuren in overleg en bestaan onder andere uit snoeiwerk langs de paden, onderhoud van de recreatieve voorzieningen, het beheren van de vlindercorridor en het maaien van bijzondere graslanden. Het startpunt is de vrijwilligersruimte op landgoed Leusveld in Hall.

Foto: Natuurmonumenten, Janko van Beek

nm.nl/toezicht-ijsselvallei
nm.nl/natuurbeheer-leusveld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.