Mythisch met Muziek speelt in Oude Jan

0247932_Mythisch_met_Muziek.jpg
Mythisch met Muziek

VELP – Ensemble Mythisch met Muziek speelt zondag 15 januari om 15.30 uur in de Oude Jan in Velp. Dit trio brengt het programma Amor in Mineur.

Vanaf hun eerste ontmoeting was duidelijk dat de werelden van de fluitiste en de verhalenverteller van Mythisch in Muziek op een unieke manier samenvloeiden. Heleen de Witte heeft na ruim dertig jaar als (orkest)fluitiste veel ervaring met alle facetten van de wereld van muziek. Paul Groos heeft als professioneel verhalenverteller en docent Klassieke Talen een nauwe band met mythen, legenden en andere verhalen. Samen met pianist Rob van Heck vormen zij een ensemble waarmee ze toehoorders op muzikale wijze rondleiden door de mythische verhalen van de Romeinse dichter Ovidius (43 v.Chr. – 17 n.Chr.). Componisten uit vele eeuwen hebben zich door die verhalen laten inspireren. Verhaal en muziek vormen samen een nieuwe symbiose en versterken elkaar in deze muzikale vertelvoorstelling over het geluk en het verdriet van de liefde. Er klinkt muziek van Gluck en Offenbach, van Händel en Debussy en ook van Benjamin Britten.

Heleen de Witte speelt sinds haar prille jeugd piano en vanaf haar 15e fluit. Na haar opleiding aan het Maastrichts conservatorium studeerde ze, op uitnodiging van de beroemde fluitist William Bennett, aan de Hochschule für Musik Freiburg. Ze speelde ondertussen bij het Limburgs Symfonie Orkest en het Städtisches Orchester Aachen. Na een lange carrière bij Het Gelders Orkest heeft ze besloten verder te gaan als docent en als coach van ensembles en als organisator van mooie projecten zoals ‘Mythisch met Muziek’.
Paul Groos begon als kind verhalen te maken en hoorde verhalen van zijn ouders en familie. Hij studeerde in Nijmegen Klassieke en in Utrecht Keltische Talen, deed de lerarenopleiding en werkt al sinds 1998 in het onderwijs. Daar ontdekte hij de kracht en het plezier van het vertellen. Hij volgde een opleiding aan de Vertelacademie te Utrecht en studeerde af met de voorstelling ‘Om Troje – vader, zoon, Achilles’. Paul treedt op in musea, op scholen, festivals en in kerken en organiseert huiskamervertellingen.
Rob van Heck speelt piano vanaf zijn 9e en wist als 11-jarige dat hij naar het conservatorium wilde: het Maastrichts Conservatorium. Daar ontmoette hij fluitiste Heleen de Witte, met wie hij tot op heden musiceert als fluit-piano duo, maar ook in grotere ensembles. Verder geeft Rob pianolessen en speelt als begeleider bij diverse koren. Maar zijn grote passie is Kamermuziek. Hij trad op in allerlei kwartetten, trio’s en duo’s in Nederland maar ook in Engeland, Zweden, Frankrijk, Brazilië en China.

Het optreden in de Oude Jan begint om 15.30 uur. Kaarten kosten 15 euro. Vrienden van de Oude Jan betalen 10 euro en houders van een Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar 5 euro. Kinderen mogen gratis mee. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij boekhandel Jansen & de Feijter en indien nog beschikbaar voor aanvang aan de kerk.

vriendenvandeoudejan.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.