Meten op de Loenermark

0248231_IJkbasis_Loenermark_Herman_Heskamp.jpg
De ijkbasis op de Loenermark - Herman Heskamp

LOENEN – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen begeleiden op vrijdag 20 januari een bezoek aan de ijkbasis op de Loenermark. De Loenermark ligt in het geologisch stabielste deel van Nederland. De bodem beweegt er nauwelijks. Er zijn geen bevingen of bodemdalingen. Toen er een plek gezocht werd om een ijkbasis voor landmeetkundige apparatuur te bouwen, kwam men daarom uit op de Loenermark. Deze wandeling van GLK naar de ijkbasis begint om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van de schaapskooi aan de Droefakkers en duurt ongeveer 3 uur. De route is ongeveer 8 kilometer lang. Online reserveren is noodzakelijk en kan via glk.nl/excursies.

Foto: Herman Heskamp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.