Lezing over de historie van Loenen

0247991_Wapenbord_Elisabeth.JPG
.

LOENEN – Maandagavond 23 januari om 19.30 uur is er bij de Oudheidkundige Vereniging De Marke een lezing over de historie van Loenen in het Dorpscentrum De Brink in Loenen. De lezing is niet alleen voor leden van de vereniging, maar voor allen die belangstelling voor dit onderwerp hebben. Volgens het bestuur zeker een aanrader voor Loenenaren, want het komt zelden voor dat iemand een verhaal vertelt over het eigen dorp. De toegang tot deze avond is vrij.
Spreekster is Corrie de Kool uit Loenen, die put uit eigen archiefonderzoek. Zij meldt het volgende over haar lezing, getiteld ‘Loenen een onverwacht rijke geschiedenis’. “Er is veel te vertellen over de geschiedenis van de streek tussen de Loenermark en Zutphen en speciaal over Loenen en Zilven. IJzerovens, Loenense grafvondsten in een Leids museum, Vikingen, de Hof van Voorst, de schenkingsakte uit 838, oude boerderijen, het werk van de waterbouwkundige Marten Rutgersz. de Beer uit Naarden (wiens grafsteen is te zien in de NH Kerk in Loenen) en een landgoed in de Veldhuizen. Het zijn allemaal onderwerpen waarover niet of weinig is geschreven. Daarom een lezing met veel afbeeldingen, zodat de bezoekers een indruk kunnen krijgen wat een rijke geschiedenis achter ons ligt, maar die soms nog zichtbaar is. Als je het maar weet. Er zal ook een uniek rouwbord getoond worden.”

Foto: Het rouwbord van de familie Hackfort

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.