Leerlingenorkest 2.0 van start

0248496_Leerlingenorkest_20_05.jpg
Leerlingenorkest 2.0 van start gegaan - Aart van Raalte

DIEREN – Op zondag 15 januari is in Dieren het Leerlingenorkest 2.0 van start gegaan. De aftrap vond plaats bij de bibliotheek in MFC De Bundel in Dieren. Er zijn muziekverenigingen in de gemeente Rheden die al een gezamenlijke leerlingenorkest hebben. Deze kinderen gaan nu samenspelen met kinderen die in de coronatijd sociale verbinding hebben gemist. Daarnaast waren er ook kinderen aanwezig die bijvoorbeeld tijdens ‘Meer muziek in de klas’ al wat noten hebben geleerd. Zo was er een gemêleerd gezelschap van muzikanten aanwezig, variërend van slagwerkers tot violisten en van koperblazers tot een pianist. Door samen in dit orkest te spelen, komen de kinderen erachter of muziek maken iets voor hen is. In totaal zijn er vijf optredens voor het Leerlingenorkest gepland, waarvan het eerste zondag al meteen een succes was.

Foto: Aart van Raalte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.