Kringloop De Waterlelie zoekt nieuw onderkomen

0248381_Kringloop_de_Waterlelie.jpg
Kringloop de Waterlelie - Martien Kobussen

LOENEN – Sinds 2017 is aan het Hameinde 13, in de voormalige bloemenkassen van de firma Blom, Kringloopwinkel De Waterlelie gevestigd. Het was een grote droom van Gabriëlle Berger om hier te starten met de verkoop van gebruikte spullen. De opbrengsten zijn bestemd voor de hulporganisatie ADRA, die armoede bestrijdt door middel van zelfredzaamheid, waarbij elk kwartaal een ander project wordt gesteund.

Met hulp van velen is Gabriëlle erin geslaagd om op deze plek een veelzijdige kringloop op te zetten. Meteen vanaf de start was de inbreng van goederen zeer groot. Uit vele dorpen in de regio kwam men naar De Waterlelie om spullen te brengen. Voor Gabriëlle is het steeds weer een grote uitdaging om alles wat binnenkomt een mooi plaatsje te geven. Zij krijgt hierbij veel hulp van familie en vrienden, maar ook van vrijwilligers uit Loenen die graag een steentje willen bijdragen om de kringloop tot een succes te maken. Inmiddels is het kassencomplex, waarin vroeger de azalea’s en andere bloemen groeiden, herschapen tot een fraaie overdekte markt met zeer veel artikelen. Berger heeft ook een grote hoek ingeruimd voor gebruikte kleding. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan mooie kleding die voor ‘een paar cent’ kan worden gekocht. Er is zelfs een pashokje met spiegels om te passen en te zien hoe het staat.
Helaas drijven er donkere wolken boven Kringloop De Waterlelie. De kassen hebben dringend een grote onderhoudsbeurt nodig, omdat het hemelwater soms naar beneden drupt. De eigenaar wil geen groot bedrag steken in het onderhoud en heeft andere plannen op deze plek. Berger is daarom gedwongen om te verhuizen. Zij zoekt op korte termijn een verkoopplek voor haar kringloopartikelen. Wie ruimte voor de kringloopwinkel, en dus ook het goede doel ADRA, beschikbaar wil stellen, kan dit aan Gabriëlle laten weten.

Foto: Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.