Koninklijke onderscheiding voor Herman Wooning

0248902_EerbJubrecLintjeerelidGvdP1.jpg
Herman Wooning en Gerda Vleeming - Gerrit van de Pol

EERBEEK – Zaterdag 21 januari is Herman Wooning uit Eerbeek koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het bijbehorende lintje werd opgespeld door burgemeester Alex van Hedel tijdens de jubileumavond van carnavalsvereniging De Dwarsliggers.

Van Hedel maakte er een heel spektakel van. Hij kwam binnen in een carnavalskostuum, dat hij tijdens het spreken stukje bij beetje naast zich neerlegde tot hij in zijn goede pak met ambtsketen voor de aanwezigen stond. De burgemeester speldde een compleet verraste Wooning het lintje op.
Herman Wooning was 44 jaar geleden medeoprichter van de Eerbeekse carnavalsvereniging. Nog steeds is hij actief betrokken bij allerlei activiteiten. Naast de carnavalsvereniging is hij ook actief als vrijwilliger bij tennisclub Eerbeek en bij het cultuurhuis Pater Dekker. Voor de Eerbeekse ondernemersvereniging hielp hij mee met alle sinterklaasactiviteiten.

Erelid

Tijdens de jubileumavond van de Dwarsliggers is Gerda Vleeming benoemd tot erelid. Zij is al vanaf de oprichting, 44 jaar dus, lid van de carnavalsvereniging. Ze was in het verleden bestuurslid en is ook nu nog steeds een actief lid, dat overal bij helpt.

Foto: Gerrit van de Pol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.