Goede resultaten Zonnedak Thomassen

0248384_zonnepanelen3.jpg
.

LOENEN – Het Zonnedak Thomassen van de Energie Coöperatie Loenen aan het Kanaal Zuid in Loenen heeft in 2022 ver boven verwachting gepresteerd. Dat was enerzijds te danken aan de zeer lange en zonnige zomer, waardoor er maar liefst 970.000 kWh werd opgewekt. Dat was het jaar daarvoor 850.000 kWh. Anderzijds komt de winst door de sterk gestegen gasprijzen. De prijs van zonne-energie is gekoppeld aan de gasprijs en dat heeft tot een extra winst geleid. Ook is hiermee ongeveer 400.000 kilogram CO2 uitstoot bespaard.
De stroom van het zonnedak Thomassen wordt verkocht aan energieleverancier Samen-OM, die dankzij het hoge percentage zonne-energie relatief goedkopere stroom aan haar Loenense klanten kan aanbieden. De Energie Coöperatie Loenen streeft ernaar de overwinst van het zonnedak terug laten vloeien naar de gemeenschap. Hoe ze dat precies gaat doen, hangt voor een deel van de leden af. Het bestuur van ECL heeft hiervoor een aantal voorstellen, maar het is uiteindelijk aan de leden om hierover te beslissen. Tijdens de komende Algemene Ledenvergadering op 15 februari staat dit onderwerp op de agenda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.