Excursie in teken van wolven

0248281_Wolven_op_de_Veluwe_Natuurmonumenten-Ben-Walet.jpg
Wolven op de Veluwe - Natuurmonumenten - Ben Walet

RHEDEN – De komst van de wolf in Nederland roept veel vragen op. Hoe herkennen we de sporen van de wolf en wat kunnen we doen als we die sporen vinden? Wat moet je doen als je een wolf tegenkomt? Wat is de rol van de wolf in het ecosysteem? Hoe leven wolven? Waar jagen ze op en hoeveel kilometers lopen ze op een dag? Gaan mens en wolf wel samen? Wat is de uitdaging voor natuurbeschermers in de toekomst? Om een antwoord te geven op deze vragen, verzorgt Natuurmonumenten zondag 22 januari van 10.30 tot 12.30 uur een excursie. Onderweg worden geen wolven gezien, maar er is volop informatie en ruimte voor het stellen van vragen.
Natuurmonumenten werkt samen met andere organisaties aan voorlichting over de wolf. In gebieden waar wolven zich vestigen, werkt Natuurmonumenten bijvoorbeeld samen met schapenhouders om ervoor te zorgen dat hun vee beschermd wordt. De excursie op zondag begint met twee informatieve filmpjes in het Bezoekerscentrum in Rheden, waarna de groep naar buiten gaat voor een wandeling. Deze excursie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. De hond mag niet mee. Kaartjes zijn te koop via natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoom.

Foto: Natuurmonumenten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.