Eerbeekse Schaakclub opgeheven

0247999_Cheque_Schaakclub_aan_Pater_Dekker.jpg
De Eerbeekse Schaakclub schenkt haar saldo aan het Pater Dekkerhuis

EERBEEK – Na 86 jaar is het doek gevallen voor de Eerbeekse Schaakclub. Tijdens de recent gehouden Algemene Ledenvergadering waren tien van de elf leden aanwezig en zij stemden unaniem in met het voorstel van het bestuur om de vereniging op te heffen.

Dit jaar bezochten gemiddeld nog slechts vier tot zes leden de wekelijkse clubavond, waardoor vaak tegen dezelfde tegenstander werd gespeeld. Wel werd er nog door zes spelers afwisselend thuis een zomercompetitie gehouden. Tijdens de vergadering werd geopperd om ook na opheffing van de club een dergelijke competitie voort te zetten, waarop positief werd gereageerd. Wim Geurink kreeg de kampioensbeker voor het seizoen 2021-2022 uitgereikt.

Op donderdag 22 december werd de laatste clubavond gehouden. Henk van Gijtenbeek werd gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Voorzitter Paul van Berkum sprak lovende woorden en overhandigde hem een oorkonde en cadeaubon. Vervolgens haalde hij nog even wat herinneringen op aan het lange bestaan van de club.
Het batig saldo van de club gaat naar de Stichting Cultuurhuis Pater Dekker, waar de Eerbeekse Schaakclub de laatste tien jaar haar thuishonk had, vanaf 2020 samen met de Brummense Damvereniging. Voorzitter Harry Hoekstra van deze stichting ontving uit handen van Paul van Berkum een cheque ter waarde van 1450 euro, waarmee hij zeer verguld is. Hij heeft er al diverse bestemmingen voor en sprak een mooi dankwoord.

Met het besluit om via een thuiscompetitie onder de noemer ‘Eerbeekse Schaakvrienden’ door te gaan, kwam er toch nog een positief einde aan deze laatste avond in clubverband. De Eerbeekse Schaakvrienden houden de clubhistorie en actualiteit voor geïnteresseerden ook in de toekomst beschikbaar op eerbeekseschaakclub.nl.

Foto: De Eerbeekse Schaakclub schenkt haar saldo aan het Pater Dekkerhuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.