Dwarsliggers sparen voor bankjes langs Klompenpaden

0249061_EerbJubreccadeauGvdP1.jpg
De Dwarsliggers geven dit jaar bankjes aan het dorp - Gerrit van de Pol

EERBEEK – Carnavalsvereniging De Dwarsliggers uit Eerbeek bestaat 44 jaar en dat wordt dit jaar uitgebreid gevierd. Zaterdag 21 januari werd het jubileumjaar afgetrapt met een receptie en drukbezochte feestavond.

Het is inmiddels traditie dat de vereniging bij een jubileum een cadeau aan het dorp geeft. Bij 11 jaar waren dat de stoplichten voor de oversteek naar Zwembad Coldenhove, bij 22 jaar is er een bijdrage geleverd aan de Kiboe en bij 33 jaar schonk de carnavalsvereniging de grote klok. Dit jaar schenken De Dwarsliggers een aantal mooie bankjes langs de Klompenpaden rondom het dorp, zo werd zaterdag bekendgemaakt door het comité dat de viering van het 44-jarig bestaan regelt. Joke, Marion, Myrthe en Ferdinand onthulden een groot bord met daarop een voorbeeld van zo’n bankje. Hoeveel banken er precies komen, is nog onzeker en wordt aan het eind van het jaar bekendgemaakt. Er wordt namelijk het hele jaar door gespaard voor deze bankjes. Alle inkomsten die de vereniging binnenkrijgt door acties en het verlenen van hand- en spandiensten gaan in de pot.

Met deze receptie en drukbezochte feestavond is het carnaval voor De Dwarsliggers goed van start gegaan. De sfeer zaterdag er zaterdag al goed in. Veel leden, (oud)hoogheden en gastverenigingen zijn gekomen, maar ook veel bezoekers uit het dorp kwamen langs in residentie De Korenmolen. Een mooie aftrap voor de rest van het programma.
De volgende activiteiten van De Dwarsliggers zijn het 55+ carnaval op zondag 12 februari en het bezoek aan De Beekwal op dinsdag 14 februari.

Foto: Gerrit van de Pol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.